Anaal zweet - Aambeien: alles tegen irritaties

Je vindt hier alles tegen anale ongemakken en irritaties zoals inwendige en uitwendige aambeien, anaal zweet, kloofjes en andere mogelijke irritaties. Je vindt hier zalf, spray en suppo's om de pijn en irritatie te verlichten. Weet je niet welk product het best bij je probleem past, vraag dan hulp aan je online apotheker.

lees meer...
Filteren op
Merk
Vorm
Doelgroep
Volume
3 producten
checkVerzending vandaag.
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden

Aambeien en hun oorzaken:

Aan het einde van de endeldarm bevinden zich zwellichaampjes die ervoor zorgen dat er niet zomaar vocht of ontlasting uit de anus kan lekken. Af en toe worden deze groter en kunnen ze uitzakken waardoor ze pijn veroorzaken. Op dit moment spreken we van aambeien. Bij inwendige aambeien bevinden de aambeien zich langs het anale kanaal, bij uitwendige rond de anusopening. Oorzaken verschillen bij persoon tot persoon maar hebben meestal te maken met een verhoogde druk rond de sluitspier, constipatie, harde stoelgang of hard persen bij bevalling. Als je veel zit of je hebt te kampen met overwicht kan dit ook een aanleiding zijn bij de ontwikkeling van aambeien.

Vaak voorkomende klachten zijn helderrood bloed bij de stoelgang en het reinigingen van de anus achteraf, pijn jeuk, en het voelen van een zwelling rond de anus. Aambeien komen regelmatig voor. Ongeveer 30% van de volwassenen heeft er ooit in zijn leven wel eens last van. Aambeien zijn in principe onschuldig, maar kunnen wel vervelende symptomen met zich meebrengen.

Aambeien vermijden:

Het is niet altijd nodig om onmiddellijk naar medicatie te grijpen. Het is mogelijk dat de aambeien spontaan verdwijnen. Bovendien zijn er een aantal tips die je kan toepassen om de klachten te verminderen en naar de toekomst toe te vermijden.

  • Vermijd obstipatie. Zorg voor een zachte stoelgang door evenwichtige en gevarieerde voeding en veel vezels te eten. Deze vind je terug in groenten, fruit en bruin brood. Ook voldoende water drinken en voldoende lichaamsbeweging helpen hierbij.
  • Zorg voor een goede toilethygiëne. Stel je toiletbezoek niet uit. Hoe langer de stoelgang in de darm blijft, hoe harder die wordt. Neem bovendien de tijd voor je toiletbezoek, zodat je persen kunt vermijden. Ook geparfumeerd toiletpapier vermijd je beter.
  • Neem een warm zitbad. Dit zorgt ervoor dat de anus zich kan ontspannen.

Behandeling van aambeien

Enkele producten bevatten middelen die de huid lokaal verdoven waardoor je minder last hebt van jeuk, pijn en andere irritaties. In ons online assortiment vind je verschillende zalven en zetpillen die de bijhorende symptomen als jeuk, gevoeligheid, branderig gevoel en irritaties verlichten. Enkele van onze producten bevatten corticosteroïden en gaan op die manier de zwellingen en de jeuk tegen. Gebruik deze echter niet als de aambeien bloeden en best niet langer dan één week.

Een andere aanpak is het nemen van tabletten met stoffen die de wand van de bloedvaten in de aambeien sterker maken, zoals extracten van wilde paardekastanje.

Als geen enkele van bovenstaande remedies helpt, raadpleeg je best eens een dokter. Sowieso is een doktersbezoek aangewezen als je ouder dan 50 jaar bent en je voor het eerst bloed bij het toiletbezoek ontdekt.

De meest gebruikte geneesmiddelen bij Aambeien: Scheriproct, Cose-Anal, Cose-Protect, Daflon,…

Andere producten tegen aambeien kan je bij je online apotheek vinden onder;

Ontdek ons volledige gamma aan anale ongemakken en irritaties zoals aambeien en anaal zweet, vraag raad aan onze apotheker en koop online bij Pharmazone.be

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
71 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja