Advantix 100/ 500 Honden 4

Advantix 100/ 500 Honden 4

Ontdek alle producten van Bayer animal health hier

Aangewezen bij …

Voor de bestrijding en de preventie van een vlooienbesmetting (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis).  

Op de hond aanwezige vlooien worden gedood binnen één dag na de behandeling. Een eenmalige behandeling voorkomt verdere vlooienbesmetting gedurende vier weken. Het product kan ook gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen vlooienallergiedermatitis (VAD).  

Daarbovenop heeft het product een persisterende acaricide en afwerende doeltreffendheid tegen besmettingen door teken (Rhipicephalus sanguineus en Ixodes ricinus gedurende vier weken en Dermacentor reticulatus gedurende drie weken). Het kan weliswaar gebeuren dat teken die op het ogenblik van de behandeling al op de hond zaten twee dagen na de behandeling niet dood zijn, maar vastgehecht en zichtbaar blijven. Daarom wordt aanbevolen om teken die al op de hond zitten op het ogenblik van de behandeling, te verwijderen. Aldus wordt belet dat deze teken zich vasthechten en een bloedmaaltijd nemen.

Eén behandeling biedt een afwerende (anti-voedende) werking tegen zandvliegen (Phlebotomus papatasi gedurende twee weken en Phlebotomus perniciosus gedurende drie weken), tegen muggen (Aedes aegypti gedurende twee weken en Culex pipiens gedurende vier weken) en tegen stalvliegen (Stomoxys calcitrans) gedurende vier weken.

Samenstelling

Werkzame bestanddelen:,       Hulpstoffen:, 
  • imidacloprid:                100 mg/ml,
  • permethrine:                  500 mg/ml.
  • butylhydroxytolueen (E321): 1 mg/ml,
  • N-methylpyrrolidone,
  • miglyol 812,
  • citroenzuur (E330).

Dosering

Dosering en behandelingsschema:,Voor honden van 4 à 10 kg

Om herbesmetting door het opduiken van nieuwe vlooien te verminderen wordt aanbevolen om alle honden in het huishouden te behandelen. Alle andere dieren die in hetzelfde huishouden leven, moeten met een geschikt product worden behandeld. Daarbovenop beveelt men aan bijkomend een geschikte behandeling van de omgeving tegen volwassen vlooien en hun ontwikkelingsstadia te verwezenlijken teneinde de besmetting in de omgeving van het dier te reduceren.

Het product blijft doeltreffend als het dier nat wordt. Het is evenwel zo dat langdurige intense blootstelling aan water vermeden moet worden. In gevallen van frequente blootstelling aan water kan de persisterende doeltreffendheid verminderen. In die gevallen niet vaker herbehandelen dan eenmaal per week. Als de hond een shampoobeurt nodig heeft, kan dit beter vóór de behandeling met Advantix plaatsvinden of tenminste twee weken erna (om de doeltreffendheid van het product optimaal te houden).

Enkel voor gebruik op de huid. Enkel aanbrengen op onbeschadigde huid.

Wijze van toediening:

Neem een pipet uit de verpakking. Houd de pipet rechtop, draai en verwijder het dopje. Het dopje omgekeerd weer op de pipet steken en draaien om een gaatje te maken in de opening van de pipet.  Dopje opnieuw verwijderen.

Terwijl de hond stilstaat de haren tussen de schouderbladen uit elkaar drukken totdat de huid zichtbaar wordt. Plaats de open zijde van de pipet op de huid en knijp de pipet enkele malen stevig samen om de inhoud direct op de huid te ledigen.

Fiche

Vorm
pipet
Lijn
Advantix
Doelgroep
Dieren, Hond
Producent
Bayer Animal Health
Aantal per verpakking
4
Reference
2087054
Brand
Bayer animal health
Gewicht
42 gr
Breedte
109 mm
Hoogte
197 mm
Diepte
27 mm
EAN
4007221040910
Bijsluiter

Pharmazone
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Buiten het zicht en het bereik van kinderen bewaren. Lees aandachtig de bijsluiter voor gebruik. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden neem direct contact met uw huisarts.

Jouw prijs 28.41 € 28,41
1Verzending binnen 1 werkdag.Advantix 100/ 500 Honden 4
Jouw prijs 28.41 € 28,41
1Verzending binnen 1 werkdag.