Eiwit supplementen met essentiële aminozuren

Eiwitten zijn belangrijk voor het spierherstel. Een tekort aan eiwit kan op de korte termijn leiden tot een afname in spiermassa. Op de lange termijn leidt een tekort aan eiwitten tot een gebrek aan spierkracht. Bovendien kan het een verminderde weerstand als gevolg hebben.

lees meer...
Filteren op
Merk
Vorm
Doelgroep
Volume
9 producten
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.

Eiwitten leveren zowel proteïnen, calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn belangrijk als bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Door middel van de aanvoer van aminozuren herstelt en versterkt de cel zich. Bij Pharmazone vind je alle eiwit producten en eiwit supplementen voor een goede spieropbouw en spierherstel.

Energiedrank en/of een eiwitshake

Bij intensief sporten en trainen, tijdens een groeispurt, bij eenzijdige voeding (soms van toepassing bij vegetariërs en veganisten) en bij recuperatie heb je extra eiwit nodig. Ideaal hierbij zijn whey-eiwitten: niet alleen heeft dit eiwit een uitstekende samenstelling met alle essentiële aminozuren in een goede verhouding, het wordt ook goed verteerd en opgenomen. Bij Pharmazone vind je bijvoorbeeld de producten van Metagenics, voor de groei en instandhouding van de spiermassa.

Voor mensen die intensief met hun lichaam bezig zijn, zoals krachtsport en duursport, is het niet ongebruikelijk om de eiwitvoorraden en koolhydraat reserves weer aan te vullen. Vaak wordt dit gedaan door de inname van extra supplementen. Er bestaan verschillende manieren waardoor spieren weer tijdig hersteld zijn na een extra inspanning.

Energiedrank

Een energiedrank, ook wel recovery drank genoemd, bestaat uit een mix van koolhydraten en eiwitten. Het is een goede dorstlesser die snel water, suikers en elektrolyten aanvult tijdens een training of een wedstrijd.

Suiker (glucose) zorgt voor energieopwekking door glucosemoleculen op te slaan in je bloed. Je lichaam heeft dan beschikking tot voldoende brandstoffen. Elektrolyten zorgen ervoor dat het vochtverlies na training of wedstrijd sneller hersteld wordt.

Eiwitshake

Een eiwitshake kan belangrijk zijn voor de opbouw van spieren wanneer je geen normaal voedingspatroon volgt. Bij goede en gezonde voeding hoort ook een eiwitrijke maaltijd. Een shake is dus een makkelijke en efficiënte manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

In een eiwit shake zitten voornamelijk eiwitten en bevat dus een hoog eiwitpercentage. Deze shakes vermeng je over het algemeen met water of melk. Als je voor melk kiest, wordt de shake wat romiger van smaak.

Bij Pharmazone vind je naast energiedranken en eiwitshakes nog veel meer om je kracht en conditie op peil te houden.

Dierlijke en plantaardige eiwitten

In plantaardige eiwitten zitten vaak minder essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren zijn belangrijk omdat het lichaam deze zelf niet allemaal kan aanmaken. Deze moet je dus via je voeding binnenkrijgen. Daarnaast worden de aminozuren uit plantaardige producten soms lastiger opgenomen door het lichaam. De verhouding van aminozuren en de verteerbaarheid bepalen de zogenoemde eiwitkwaliteit.

Mensen die geen dierlijke eiwitten (vlees en vis) binnenkrijgen, wordt daarom aangeraden om meer eiwitten te eten. Voor deze groep mensen biedt Pharmazone keuze uit meerdere vezelrijke vegetarische eiwitrijke supplementen.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
76 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja