De beste producten tegen zonnebrand

Verbrande huid na een dagje zonnen is niet alleen vervelend, het kan ook gevaarlijk zijn. Je huid is het grootste orgaan van het lichaam en heeft als hoofdfunctie bescherming van weefsels en andere organen. Zorg daarom dus goed voor zonnebrand. Weer de zon met een zonnebrandmiddel of maak gebruik van onze zonnebrandproducten tegen een verbrande huid.

lees meer...
Filteren op
Merk
Lijn
Vorm
Doelgroep
Volume
10 producten
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
2Verzending binnen 2 werkdagen.
<->Product is vervangen.

Wat is zonnebrand?

Zonnebrand is een acute reactie van de huid wanneer deze aan te veel ultraviolette straling van de zon wordt blootgesteld. Ieder mens kan zonnebrand oplopen, afhankelijk van het type huid dat je hebt loop je meer of minder risico op zonnebrand. Een licht huidtype heeft het minste melanine en daarom ook de grootste kans om te verbranden.

Gradaties

Er zijn verschillende gradaties van zonnebrand. Een eerstegraads verbranding staat ook wel bekend als een lichte verbranding. De huid is is licht rood en voelt warm aan. Deze zonnebrand verdwijnt binnen drie dagen. Tweedegraads verbranding geeft een rode en pijnlijke warme huid. Herstel duurt meer dan drie dagen en de huid kan gaan schilferen. Deze twee types zonnebrand staan ook bekend als lichte verbranding.

Bij een derdegraads verbranding is de huid diep rood tot blauw verkleurd. Deze aandoening is erg pijnlijk. Vanaf dag vier ontstaat er een totale afschilfering van de huid welke gepaard gaat met een langdurige verkleuring van de huid.

Tenslotte is er de vierdegraads zonnebrand. Hierbij worden er blaasjes op de huid gevormd die erg pijnlijk zijn. De blaasjes verdwijnen bij het afschilferen van de huid en er blijven vaak langdurige pigmentvlekken over op de plaats van verbranding.

Wat te doen bij zonnebrand

Zoals bij iedere aandoening is voorkomen beter dan genezen. Smeer je daarom altijd goed in met een zonnebrandproduct om zonnebrand te voorkomen. Baby’s, jonge kinderen en mensen met een licht huidtype moeten zich vaker insmeren en zonnebrandproducten met een hogere UPV factor gebruiken om zich tegen ultraviolette straling te beschermen. Mocht je toch zijn verbrand, dan is het belangrijk om de huid te koelen. Ga uit de zon en gebruik natte doeken om de huid sneller af te koelen. Het is beter om geen ijs te gebruiken aangezien de kou de huid kan beschadigen. Verzorg je huid goed met een hydraterende aftersun gel of lotion. In het geval van een pijnlijke verbranding kan het gebruik van een brandwondencrème of -gel aan te raden zijn. Deze beschermen de verbrande plek en hydrateren tegelijkertijd. Mocht je blaren of blaasjes hebben, prik ze dan vooral niet door. Bij een hevige zonnebrand is het verstandig om een arts te raadplegen. Drink voldoende, neem een pijnstiller indien nodig en voorkom blootstelling aan de zon totdat de huid zich heeft hersteld.

Heb je vragen over zonnebrand of welke huidverzorgingsproducten het beste zijn voor jouw type huid, neem dan contact op met één van onze apothekers. Je kunt dit doen via telefoon, email, chat of SMS.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
76 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja