Glucosemeter voor je suikerspiegel

Mensen die lijden aan suikerziekte kennen hem wel, de glucosemeter. Een klein en compact medisch apparaat dat binnen enkele seconden laat weten wat je bloedsuikerspiegel is. Ze zijn handig en relatief eenvoudig te gebruiken. Neem daarom eens een kijkje in ons assortiment van glucosemeters.

lees meer...
Filteren op
Merk
Lijn
Vorm
Doelgroep
Volume
12 producten
checkVerzending vandaag.
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.

Onmisbaar voor eigen gebruik

Het zelf meten van je suikerspiegel kan meerdere malen per dag nodig zijn. Daarom is het hebben van een glucosemeter op je persoon een onmisbare accessoire. Er zijn verschillende glucosemeters op de markt. Ze zijn onder te verdelen in twee types. De continue glucosemeter en de zogenaamde Flash Glucose Monitoring meter of systeem. Deze laatste wordt gebruikt voor momentopnames van je suikerspiegels. In de meeste gevallen zijn het apparaatjes die met een prikpen en test strips worden geleverd. De glucosemeter geeft van een kleine druppel bloed vlot en accuraat je suikerspiegel weer. Er zijn tegenwoordig ook echter apparaten beschikbaar die door middel van een sensor glucose in het weefselvocht van je huid meet. Door regelmatig meten kun je zien wat voor een invloed sporten, eten en stress en ziektes op je lichaam heeft. Dit is vooral van belang bij mensen die aan suikerziekte lijden om hun suikerspiegel in balans te houden.

Hoe zelf je bloedglucose meten

Je suikerwaardes meten is een vrij eenvoudig proces. Zorg ervoor dat je je handen goed wast voordat je begint te prikken. Etensresten of vuil op je handen kunnen namelijk de resultaten beïnvloeden. Een bloeddruppel van een van je vingers geeft het beste resultaat. Probeer je duim en wijsvinger te vermijden. Zorg er ook voor dat je iedere keer dat je moet meten, je je vingers afwisselt en dat je niet iedere keer op precies dezelfde plaats prikt. Zo voorkom je verdikking van de huid welke herhaald prikken lastiger kan maken. Voordat je prikt zorg ervoor dat je test strip al paraat staat om te gebruiken. Steek de strip in de glucosemeter en houdt er een bloeddruppel tegenaan wanneer het apparaatje daarom vraagt. De resultaten kunnen na enkele ogenblikken al worden afgelezen.

Belangrijke waarden:

Normaal gesproken worden suikerwaarden tussen 4.0 en 6.1 op een nuchtere maag als normaal beschouwd. Dit gehalte strekt tot suikerwaarden onder 8 mmol/L indien er 2 uur geleden nog een maaltijd genuttigd was. Liggen je suikerwaardes hoger, neem dan contact op met je huisarts. Hoge bloedglucosegehaltes wordt ook wel hyperglycemie genoemd en kan een indicatie van suikerziekte zijn. Langdurig hoge suikerwaarden in het bloed zijn schadelijk voor de gezondheid.

Als je bloedglucose onder de waarde van 4 mml/L uitkomt spreken we van hypoglycemie. Dit is een potentieel gevaarlijke aandoening en kan leiden tot het niet volwaardig functioneren van je lichaam met alle gevolgen van dien.

Heb je meer vragen over suikerziekte, bloedsuikerwaarden of glucosemeters, aarzel dan niet om contact te zoeken met één van onze online apothekers

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
76 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja